Tired..

Irah Aizi
Sunday, August 30, 2009

Ape yg penat sgt nye??
Whatever la.

Well, this week has been the most tired week of all, sampai hari ahad ni tidur dari pagi sampai petang.. (tch tch tch.. ape nk jd ni?? Amalan siape ni!?)


Forget that! Ok, disebabkan minggu terakhir class ni, so this is the time to pinishing my assignment. So buat temu janji dengan rakan2 before class start. (Pagi la maknenye tu.. Hiaz~)

Pukul 9AM dah kene bangun, and get ready to class, although class at 3PM... (Class only 2hours, tp pegi bincang nye 4 jam..)

Ahah! Tuesday aritu, janji dengan classmates nk jumpe dekat Library pukul 11AM. Bangun pukul 10AM, Omma pula tiada dirumah.
Mandi, n tunggu punya tunggu... bulan tak timbul2 lagi (Bulan tu Omma la, bulat mcm bulan)
Dah pukul 10:20AM and Omma still tak balik2.
Ape lagi, I have to go by leg. Jalan dari rumah to LRT stesen. Wuuuh! Letih! Nasib baik pagi, makanan sahur td ade lg dlm perut.

Pukul 10:40AM sampai stesen LRT, then rehat2 la didalam LRT.
Sampai LIbrary pukul 10:04AM. Ahah! Sempat...

Dalam Library,
Ira : Dimane mereka sume?? hmm..... msg la...

Jocelyn : I am on my way to the library.
Alia : (No answer from her)
Rowena : I am still in the train.
Jaya : (No answer from her)

APE NI!!?? SUME XSAMPAI LAGI!!???
kalau tau la td, tunggu je Omma sampai pukul 11 pun xpe la..
Huh!


Si Jocelyn sampai pukul 11:30AM
Rowena pukul 12:00PM
Alia pukul 1:00PM
Jaya pukul 1:30AM

Haiz~ Saya je la yang punctual kat dalam group tu!

Xkesah la, as long as the 3 Essay finished already. Gahahhaa...

Khamis and Jumaat, class pukul 8AM.
Memang pagi gile....
So xde mase la nk tido lame...

Pastu, dh byk assignment punye pasal, lupe la pulak nk print kn keje appa tu. Appa suruh buat ari Isnin, ari Sabtu appa marah2, baru saye nk buat.. hahahaha.. (^_^")
Sorry la.. lupe... banyak sangat nak kene fikir dalam kepale hotak ni...
Yang appa tau goyang punggung je, keje2 saya lak kene buat..

MENYOROK DARI APPA, ASYEK NAK SURUH ORANG JE.. PENAT TAU!?

ALAMAK! TAK DAPAT LARI DARI APPA!! TOLONG! JANGAN MARAH SAYE!!



Hari Jumaat.... Opis Anya buat Majlis berbuka puasa. Katanya makan Kambing..
Tak sabarnye nak makan daging. Dah lame tak makan!!

Sampai2 je sane.....
APEKAH INI???!!
Pucuk paku!!???

Hmmm... Redha... Lagi2 si Sya tu, dah tak sabar nak makan Kambing, sekali dapat Pucuk Paku.
Dalam hati diye mesti happy sebab dapat pucuk paku.
Hahahahah..

Ditipu!!!!!

Hari sabtu pulak...
Ade replacement class, pagiiiii......
Pukul 9AM..
BAk kate Alia "Nak tidoooo"

Pastu lepas nalik pukul 12PM tu, Jalan kaki la (nak kurus gak!)
Then, Omma ajak pegi spektrum..
Ahah! Dah tukar Spek!! Cermin mata hitam putih!(macam cite lame la plak..)

Pastu Omma pula mahu ke kedai kek, untuk beli kek Appa. Besday appa!!!!
Then omma songgah beli baju-bajan... Huaaa.. Dia belikan saya satu baju, tp baju untuk dia ade 5... >_<
Xpe la.. redha!! -_-"

Balik, dapat tidur stengah jam je..
pastu kene siap pegi Surau.
Ajak Sya, FarahAlia, FarahSofia, Farizan Farrazurin, MasD, Amal..
Tp......

Sya : Kite datang!
FarahAlia : Kite stuck dlm traffic! Sorry, xdapat datang!
FarahSofia : Kite xbalik la minggu ni! Sorry!
Farizan : Kite nak buka first time dengan Family kite!
Farrazurin : Kite berbuka dengan Ayah kite kat luar.
MasD : (no answer from her)
Amal : (Msg xdelivered kot)

Last2! Sya je datang.
KORANG!! RUGI!! SEDAP GILE KARI KEPALA IKAN DENGAN AYAM BEREMPAH TU!!

Bawak la balik mknn tu kat rumah untuk sahur.
Sahur td makan banyak gile!!!!!
Kyaaaa~~~
Lepas makan sahur, terus tido..
Bangun pukul 12PM, perut kenyang lagi...
Ya Allah! Banyak nye makan, dah berjam2 pun kenyang lagi!!!!

Ohoh! Dikala bulan puasa ini, sumenye saya nak rasa...
Carik2 la dl intenet mkanan yang comel.

Wujud juge ye makanan yang comel dalam dunia ni!!!
Panda kegemaranku!! jadi Sup!!! -___-"


Cupcakes yang bukan kegemaranku, tapi nampak cute... Nak beli!!!
Nak simpan dirumah buat perhiasan...
Oi!! tu Makanan la tu!!!!! Ade ke nk bwt perhiasan!?


Macam2 nak makan dibulan puase ni...
haiz~
Macam ne nk kurus!!???

Next week xde class on Monday cuz Public Holiday!!!
haha..
tp only 4days class..
Mintak2 la xde jumpe2 classmates for assignment lg..
Tp... this week... ade la....
Kene abeskan assignment Malaysian Studies..
Si Baha ngn Faiz tu diam je..
xkn nk depends on us, girls ni je... Haiz~ Korg ni....

Ape2 pun, I xblaja lagi ape2 utk exam nnt..
Tengah busy2 buat assignment sume..
macam mane nk make sure all account transactions tu balance!!??
Uwaaa....
Kene balance la! Kalau xbalance.. Matilah saye...

Ya Allah, Bantulah hamba mu ini!
Amin~~

Read Users' Comments (1)Comments

1 Response to "Tired.."

  1. penglipur lara says:
    August 31, 2009 at 1:03 AM

    yay org pertame kutuk!!
    mak aih..trok gak cabaran mu di bln ramadan ni yek..

    bykkn bsobar..
    oik name bdk 2 same ngan hambo la..
    hahah

    nk kutuk pe lagi yek?