OMONA!!!! Apho!!

Irah Aizi
Monday, September 14, 2009

Tajuk blog ni mcm 'Maimunah!!! Poh(poh bedoh)!!'

Tulis post ni di Rumah tingkat bawah (TV abah tu memekak je la....)
Tulis post ni ketika lagu SUJU KRY sedang didendangkan
Tulis post ni sambil makan Nata Dee Coco



aaaaaaaaaaaaaaaaaa....
Pedihnye perut!!!!!!!
Allah je yang tahu...

jalan pun dh mcm sarat mengandung dh..
Satu tangan pegang pinggang, satu tangan pegang perut..
(cube anda bayangkan...kalau xdpt bayangkan, pegy tanye emak2 anda bagaimana bentuk orang sarat mengandung!)

Sakit perut sebab..... ermmm sebab.....
ade la.....

Tapi kn... time dekat umah je perut ni pedih....
Masa dekat LRT tu sakit, then time dh sampai Masjid Jamek, elok dh sket...
Pastu dlm klas pun OK..

Kat library dye memulas balik...
Then....
Dah OK...
(CEREWET betol la sakit ni!!!)

Lpas tu.... time nak balik tu pulak sakit baleeeekkk...
Agaknye Sakit ni mmg suke kat umah kot..
Dye selesa berada di rumah kot...

pastu Si Doktor Ayam.. eh maksud I, Doktor Sya telah menasehatkan I supaye makan pil....
(BUKAN PIL KURUS!!!)
Katenye warne Pink..

Memang PINK gile warnenye!!!
Ha!! tgk la!! Pink kn? Pink kn???
Ni la.. I makan 2 bijik!

Irah : Kak, ade x menstruation pil?
Kakak guardian : Ha? ape?
Irah : Menstruation pil, yang untuk period pain tu...
Kakak guardian : owh, meh sini... yang panadol kan?
Irah : (dlm hati : mane la haku tau panadol ke paracetamol ke?)

Ahah!! Dah jumpe!!!
Bahagian depan
Bahagian belakang


MEMANG PINK GILE!!!!

pastu I pun makan laaaa...~
Ahah!! dah xsakit perut lg...!!

Doktor Ayam.. eh? maksud saye.. maksud saye.....
Doktor Sya menasehati saya supaya jamah sesuatu sebelom makan pil tu..
so......

ni la yg saya makan...

Roti Pandan kaya yang sedap la jugak...
Manis.... tp.. bole dimakan la jugak....
Air kosong pun air guardian.. hahaha Gediks!
Dengan minum air lipton yang lazat ni!!
Still sejuk membeku!!
Sangat enak diminum begitu saja....

Tu je lah!
Sekarang ni elok sikit sakit perutnye...
Still kadang2 sakit, tapi xterase sgt la...
Can still bare the pain...

Harap2 la pain ni only for today!
There's no tomorrow. Tomorrow never die!!
Tp xperlu risau!!!
Pil ade lg....!!

(buka pil tidur atau pil kurus ye!?)

Tuan-tuan dan Puan-puan, kalau sakit ke ape ke, I saran kn U all pegy la jumpe Doktor Ayam tu...
Maksud saye... maksud saye...
Doktor Sya.
Diye mmg pakar!
Specialist!

Read Users' Comments (8)

8 Response to "OMONA!!!! Apho!!"

  1. DR SYA Says:
    September 14, 2009 at 11:59 PM

    eleh..tdi kte x nk mkn..
    malu la nnti org sekeliling nmpk..
    sekali hambek..2 buku abes...
    tch tch tch..

    ok2..sape yg nk nasiht kesihatan???silelh jmpe saye.. DR SYAFIQAH...
    specialist among specialist...( cool )

    tapi kalo bab2 pakar sket puan je la ye...sbb tu je yg i pkar..hahaha..(tajk ni je yg cpt pick up klo ckgu aja..) :P

  2. Ira The Antagonist says:
    September 15, 2009 at 12:11 AM

    ahah!! doktor haiwan kite dh mengomen2....!!

    KITE MERATAH PIL TU DIRUMAH OK!!??
    DLM BILIK...
    xde sape menjadi saksi...
    tp kite ade bukti... tgkp gamba :-"

    tu la dye... doktor kite ni tau bab2 keperempuanan je...
    biar la dye jd speialist sakit puan...

    tp nnt kte ngandung, tetap xnk awk jd doktornye..
    xconfident lg...
    tetap nk pakar sakit puan yg hebat lg dr awk...
    pastu.... jap lg kte nk ngndung, sebok lak borak2.. anak lemas dlm perut...
    Sebok benau boraknye....

    haahahhahahah

  3. DR SYA Says:
    September 15, 2009 at 12:22 AM

    time kje x leh borak la..siries... (tekun)

    nk2 melibatkn 2 nyawe...

  4. Ira The Antagonist says:
    September 15, 2009 at 1:04 AM

    eeeeeeeeeee.. tolong la!!!
    melibatkn dua nyawe konon!!!
    jap lg kite sakit. sepak awk.. tige nyawe melayang!!!!

  5. penglipur lara says:
    September 15, 2009 at 2:51 AM

    kpd Dr Sya,
    didapati anda tlh mjadi punce kpd pningkatan kadar kematian di hospital kami disebabkn atas kecuaian anda mberi khidmat nasihat dan ubat.

    sekian terima kasih,

    yg mjalankn tugas,
    penglipurlara
    (bos mu)

  6. Ira The Antagonist says:
    September 15, 2009 at 10:08 PM

    aaaaaaaaaa....
    Ye ke tok ketua hospital???
    alamak!!!

    ape saye nk bwt skrg ni tok ketua???
    saya dh ikot nasehat dr. sya ni....

  7. DR SYA Says:
    September 15, 2009 at 10:12 PM

    haraf maaf ye semue..DR SYA dh pegi smbung blaja kt usa..

    die g amek phd..
    bye sume...

  8. Ira The Antagonist says:
    September 16, 2009 at 2:50 AM

    doktor haiwan rupenye farah!!!

    hmmm...
    awk blaja PhD dekat Indon ek??
    I HATE INDON!!
    Farah!! sya blaja medic kt indon!! benci dye!!!